Mobiele ANPR

Meer en meer worden ANPR camera's gebruikt voor het lezen van nummerplaten om allerlei soorten vaststellingen te kunnen melden (denk maar aan het opsporen van gestolen nummerplaten, controle op ingestelde rijverboden, niet-verzekerde of niet-ingeschreven voertuigen vaststellen, etc). Met zijn geavanceerde ANPR camera's wil SecuRoad het verschil maken, of dit nu mobiel, vast of semi-vast is. Mobiel kunnen onze camera's worden ingezet op of in een voertuig, maar ook ernaast.

Samen met onze partners coach builders, bouwen wij oplossingen op maat voor onze klanten.

Maar naast het gebruik van ANPR-camera’s voor het lezen en  controleren van nummerplaten (offline of real-time), is het ook aangewezen om een analyse te kunnen uitvoeren op de gelezen nummerplaten. Hiervoor heeft SecuRoad, samen met de firma Myriade NV, het pakket MetaBOF ontwikkeld. Hierdoor kan er een zeer uitgebreide analyse worden uitgevoerd op alle gelezen nummerplaten (vast en mobiel). Zo wordt het mogelijk om veelplegers te traceren, konvooien te analyseren, misdaadbendes op te sporen, trajectcontrole, het handhaven van een inhaalverbod bij vrachtwagens, …

Ook kunnen er uitgebreide statistieken worden getrokken van de gelezen data (per camera, per regio, op datum, …) en rapporten worden gemaakt die eventueel kunnen worden gebruikt als bijlage aan een PV.